2.1.2014

Uusi autohäkki

Me kaksi viherpiipertäjää ja vannoutunutta yksityisautoilun vastustajaahan jouduimme koiran takia luovuttamaan ja hankkimaan auton... Että jos puhutaan, miten kallista ja epäekologista on pitää isoa koiraa, niin tää autohommakin menee sitten täysin Merrin piikkiin!

Viherpiipertäjien goottimopo.

Mutta ei nyt mennä siihen. Mennään sen sijaan siihen, että ensimmäinen, lainaksi saatu autohäkki alkoi käymään pieneksi. Arvoin pitkään koiraveräjän ja erinäisten häkkien välillä, mutta koska haluan, että farmarin takakonttiin mahtuu myös matkalaukku, tulisi häkin täyttää ainoastaan reilu puolet autonperästä.

Oikeastaan olisin halunnut Variocage-häkin, joka on kolaritestattu ja jonka pituus on säädettävissä. Sillä olisi kuitenkin ollut hintaa noin viis ja puoli sataa, joten teimme sitten kuitenkin päätöksen vielä toistaiseksi säästää ja ottaa halvempi ratkaisu. (Oikeastaan mä olen kyllä sillä kannalla, että halvat väliaikaisratkaisut tulee lopulta kalliimmaksi kuin ostaa suorilta se mitä haluaa, mutta no, näin kuitenkin tällä kertaa).

No. Sitähän sitä saa mistä maksaa. Ostettiin paikallisesta eläinkaupasta alumiininen häkki, joka mahtui autoon hyvin. Häkin kasaaminen oli kuitenkin vsrsinainen projekti! Alumiiniprofiilit tuntuivat sojottavan vähän sinnetänne, sen kovalevystä tehdyt pohja- ja kattolevyt eivät nekään olleet ihan tarkkaan mittaan leikattuja, vaan toisen levyn mahtumista täytyi avittaa muutaman millin verran mattoveitsellä...
Kaipa tuolla nyt jonkun aikaa eteenpäin päästään, onhan se periaatteessa kuitenkin ihan toimiva systeemi, eikä tässä sen toiminnan puolesta ole ollut valittamista. Mutta ei se kyllä ilo silmälle ole. Ajatus halvemman häkin takana oli kuitenkin (rahansäästön lisäksi) se, että jospa hankkii sen kalliimman häkin (tai veräjän) sitten parin vuoden päästä, kun ehkä jo tietää, onko noita eläimiä jossain vaiheessa kaksi (joojoojoo!).


Kato ny millaseen hökötykseen jouduin.3 kommenttia:

 1. Täällä mietinnässä uutta autohäkkiä. :) Pari kysymystä tuosta häkistä:
  Pystyykö noista rakosista koiran tassu menemään läpi?
  Oletteko kiinnittänyt millälailla häkin kiinni autoon?

  http://teamfastflavor.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noista ainakin pieni tassu menee läpi. Merrin tassusta en tiedä, ei se oo juuri ojennellut niitä tuolta ulos. Häkki on liinalla kiinni auton rakenteissa.

   Näin tänään just treeneissä tollasen himoamani Variocagen, näyttipä fiksulta... häkkikateus iski! :D

   Poista
 2. Variocage olisi juuri melkein passeli meille mutta hinta aika suolanen.

  Ainut ongelma mikä on (tai tää on mun pään sisällä :') )kun on kääpiöstä tuonne isompiin, että kolari tilanteessa tassu ellei sitten joa pää mene häkistä läpi ja murru jos jäisi kiinni.
  Joutusin hieman omia patentteja tekemään, haluaisin kuitenkin, että olisi yhtenäisen näköiset häkit kontissa :D

  VastaaPoista

Jätä jälki käynnistäsi!