14.9.2013

Pentupiiri

Merrin uuden painikaverin, Meerin, laumanjohtaja Sanna kertoi meille Kaarilassa sijaitsevan Eläinystäväsi Lääkärin viikoittain lauantaisin järjestämästä pentupiiristä, jossa ihan pienet, alle neljän kuukauden ikäiset terveet pennut voivat tutustua toisiinsa, leikkiä ja samalla opetella koirakielen aakkosia.

Merrin yhdeksänviikkois-syntymäpäivänä lähdimme bussilla kohti Kaarilaa. Pentupiiri on jaettu kahteen osaan: 10-11 on varattu nuoremmille pennuille ja pienten rotujen vanhemmillekin pennuille, ja 11-12 vanhemmille pennuille tai suurten rotujen pienemmille pennuille. Olin soittanut edellisenä iltana, ja pyysivät meitä tulemaan ennen yhtätoista, kun pienemmät ovat vielä telmimässä. Olimme lääkäriasemalla noin puoli yksitoista, ja paikalla oli kaksi pienempää pentua.Aluksi Merri taas hiukan tarkkaili ja ihmetteli, mutta pian telmittiin jo täyttä vauhtia uusien ystävien kanssa ympäri olohuonetta. Hoitajia Merri rakasti yli kaiken, kuten melkolailla kaikkia tapaamiaan ihmisiä tähän asti.

Onko tämä se kuuluisa hundkarusellen?


Hei, kaverille kans?

Yhdentoista pintaan pienemmät pennut poistuivat, ja paikalle saapuivat vähän vanhemmat lapinporokoira ja samojedi. Jälkimmäiseltä tulikin pentuselle kunnon komentoa, mutta jälleen, ei aikaakaan kun Merkkari haastoi jo takaisin.
Todella mukava sosiaalistamispaikka tämä pentupiiri. Menemme varmasti toistekin! Pikkuisen pidempi bussimatkakaan ei koiruutta haitannut, kun busseiluun oli jo muutaman edestakaisen reissun verran totuteltu. Vanha juttu!

Kivaaaaaa!
Kotiin päästyämme aikaa oli jo kulunut sopivasti riehujen loppumisesta, ja puolen päivän ruokatarjoilussa syötiin kuppi tyhjäksi (Aika usein jää kupin pohjalle jonkin verran nappulaa). Kun lounas oli syöty, hiippailtiin vikkelään koirahuoneen karva-alustalle, ja naps, virta pois!Koira nukkuikin oikeastaan koko päivän - heti ensalkuun vetäisi kolmesta neljään tunnin tirsat, ja senkin jälkeen nousi lähinnä syömään ja pissalle. Tulipa siis myös vapaapäivä käytöstapojen treenaamisesta. Poissa on se "mä hajotan kaiken!" -räyhä, mikä täällä toisinaan usein sekoilee! Taidetaan mennä uudestaankin... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä jälki käynnistäsi!