10.5.2014

Rally-tokoNo niin. Ensiksi pahoittelen tämän päivityksen viivästymistä näinkin pitkään...
Merrin kasvattaja, Kennel Feanor's, järjesti toukokuussa Rally-toko -kurssin. Emme olleet lajia aiemmin kokeilleet, eikä siitä paljoakaan tiedetty, joten innolla lähdettiin tietenkin mukaan ulkotreeneihin.

Rally-tokossa suoritetaan tehtäväkylttejä sisältävä rata. Liikkeet ovat yhdistelmä tavallista tokoa, agilityä ja koiratanssia ja voivat sisältää erilaisia suunnan- tai vauhdin muutoksia, pujottelua, pyörähdyksiä, erilaisia asentoja ja niiden vaihdoksia ja niin edelleen. Lajissa tärkeintä on koirakon iloinen yhdessä tekeminen, ei niinkään liikkeiden millintarkka oikea sijainti. Rally-tokossa koiraa saa myös ohjata ja kannustaa sekä käskyin että käsimerkein.

Meidän kanssa samassa ryhmässä treenasivat C-pentueen Inda ja Kayla ja A-pentueen Alice, sekä Päivin omat koirat Pirkkis (C-pentueesta) ja Niro (A-pentueesta). Kerran tavattiin paikalla myös A-pentueen Milton-hurmuri.


Kayla.


Lajia oli tosi mukava kokeilla ja se oli parhaimmillaan tosi hauskaa. Se vaikuttaa lajilta, jonka kylttejä ja lyhyitä ratoja suorittamalla voisi olla tosi mukavaa viihdyttää itseään ja koiraansa vaikka omalla pihalla. Harrastamisen suhteen me itse pitäydytään kuitenkin tavallisen tokon puolella. Varmasti rallystakin saisi enemmän irti sitten, kun koira osaa enemmän toko-liikkeitä.

Rally-toko sai virallisen lajin aseman tämän vuoden toukokuussa. Lisää tietoa lajista Rally-Tokoyhdistyksen sivuilta. Sivuilta löytyvät kaikki kyltit tulostettavassa muodossa, ja sieltä saa käyttöönsä myös valmiita kisaratoja. Koirakoutsin Krista Karhu on vastikään julkaissut Rally-toko harrastajan opas -kirjan. Loppuun vielä video Krista Karhun ja Bea-koiran SM-kultaa tuoneesta suorituksesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä jälki käynnistäsi!