13.7.2014

Koiraystävällinen Kemi

Kirjailin aimmin kesäisen, koiraystävällisen roadtrippimme vaiheita ensin kasvattajan koiraleiriltä, sitten Tammisaaresta, Hangosta ja Bengtskärin majakalta sekä viimeksi Saariston rengastieltä. Nyt oltiin päästy reissun pohjoisimpaan kohteeseen, ja käytiin katsomassa, miltä synnyinkaupunkini Kemi näytti kauniina kesäpäivänä koiranomistajan silmin. Päivä oli Merkkarin yksivuotis-syntymäpäivä, sen juhlallisuuksista kirjailin edellisessä postauksessa. Nyt Kemiin!


Ylpeä yksivuotias

Mikä lieneekään todennäköisyys, että astuttuasi ulos autosta Kemin sisäsatamassa tapaat melkein saman tien kaksi rhodesiankoiraa? Ajattelisin, ettei kovin suuri, mutta näin sattui. Nämä ruotsalaiset rhode-tytsyt olivat kesälomareissulla Kemissä.
Entä mikä on todennäköisyys, että kesän road tripin yhdeksi koiraystävällisimmistä paikoista osoittauukin synnyinkaupunkisi Kemi, jota et ole tähän asti pitänyt edes kovin ihmisystävällisenä? No, näinkin pääsi tosiaan käymään. Sisäsataman kahviloista ja ravintoloista lähes kaikkiin toivotettiin koirat tervetulleiksi.


Huomaatteko, olen itse kerrankin kameran takana!Kävimme juomassa limsat ensin yhdellä terassilla, ja edettyämme noin kymmenen metriä toisen kohdalle, jouduimme jälleen pysähtymään. Paitsi että Satamakahvila Nuotan terassin molemmilla sisäänkäynneillä tehtiin selväksi, että koiravieraat ovat lämpimästi tervetulleita, halusi henkilökunta myös valokuvata koiraa käynnissä olevaan Kesän komein hurtta (tmv.) -kilpailuun. Ensimmäistä syntymäpäiväänsä viettänyt koira sai vieläpä ilmaisen siankorvan työstettäväkseen. Eihän siinä tietenkään ihmistenkään auttanut kuin käydä taloksi tällekin terassille...


Päivänsankari sai siankorvaa syödäkseen.

Koirille oma ruokalista!


Kesäsilmin kun katsoo, on tämä osa Kemiä vallan oivallinen paikka pistäytyä. Jos ei matkaa liikaa kerry, voi tätäkin ajatella oivana kesäretkikohteena koiran kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä jälki käynnistäsi!